Hotel kralj Tomislav, Trg kralja Tomislava 3, 35400 N. Gradiška. Ovom izjavom o privatnosti htjeli bismo Vas upoznati s načinom na koji štitimo Vaše podatke. Prikupljanje, obrada i čuvanje Vaših podataka izvodi se u skladu s odredbama Opće Uredbe o zaštiti podataka Europske Unije 2016/679 (GDPR).

Cilj ove Izjave je upoznati Vas o zaštiti, prikupljanju i obradi Vaših podataka na transparentan, razumljiv i jasan način.

 1. Osobni podaci zaštićeni politikom privatnosti

 Podaci koje prikupljamo:

 • ime i prezime
 • adresa
 • e-mail adresa
 • godina rođenja
 • mjesto rođenja
 • broj putovnice / osobne iskaznice
 • država
 • vrijeme dolaska i odlaska iz Hotela
 • spol
 • ostali podaci koje navedete, a koji ostaju tajni
 1. Razlozi prikupljanja podataka

      Vaši osobni podaci prikupljaju se kako bismo:

 • Vam pružili traženu uslugu
 • što prije i točnije odgovorili na Vaš upit
 • provodili internu statistiku
 • Vam poslali ponude.

Vaši podaci prikupljaju se temeljem pravnih propisa, i to kako bismo:

 • prikupili osobne podatke iz prijavnice, a sve temeljem odredbi čl. 10. Zakona ugostiteljskoj djelatnosti te čl. 2. Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja knjige gostiju i popisa gostiju
 • prikupili osobne podatke sukladno čl. 6. Pravilnika o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici, a koji se pohranjuju na rok od 10 godina. Navedeni podaci sukladno važećim pozitivnopravnim propisima Republike Hrvatske prikupljaju se u jedinstveni sustav prijave i odjave turista eVisitor
 1. Vrijeme pohrane Vaših podataka

Podaci ustupljeni Hotelu kralj Tomislav d.o.o. bit će čuvani u razdoblju od pet godina radi mogućnosti eventualnog spora. U trenutku potpisivanja privole pristajete da Vas se kontaktira, ulazite na mailing listu. Zaštita Vaših podataka u slučaju potpisivanja privole za obradu osobnih podataka je trajna.

 1. Mogućnost promjene, ispravljanja, brisanja i dobivanja informacija o Vašim osobnim podacima

Ako imate bilo kakvo pitanje, zahtjev i/ili prigovor u vezi obrade osobnih podataka, molimo Vas da kontaktirate  Hotel kralj Tomislav d.o.o. na e-mail adresu: hotel@hotel-kralj-tomislav.hr ili poštom na adresu Trg kralja Tomislava 3, 35400 Nova Gradiška

Na gore navedenu e-mail adresu ili adresu sjedišta Hotela možete u bilo kojem trenutku povući privolu za obradu osobnih podataka, kao i zatražiti promjenu, ispravljanje i brisanje Vaših osobnih podataka. U slučaju povlačenja privole, bit ćete izuzeti s naše mailing liste, a Vaši podaci koristit će se jedino za interne svrhe poput statističke obrade podataka.

Brisanje Vaših podataka odnosi se na Hotel kralj Tomislav d.o.o.  dok Hotel kralj Tomislav d.o.o. ne može utjecati na brisanje podataka iz sustava eVisitor.

 1. Kolačići (“cookies”)

U radu web-stranice Hotela kralj Tomislav d.o.o. koristimo kolačiće i druge tehnologije poput “pikselnih oznaka”, “web-pratilica”, “praznih GIF-ova”, poveznica u e-pošti i slično. Kolačići su tekstne datoteke koje se pohranjuju na Vaše uređaje kada posjetite web-stranicu. Na temelju kolačića ne možemo koristiti za otkrivanje Vašeh identiteta, ali ih možemo koristiti kako bismo poboljšali našu uslugu i zadovoljili Vaše interese.

Ako želite pobrisati ili zaustaviti upotrebu kolačića na uređajima, molimo Vas da ažurirate postavke svog preglednika. Napominjemo da brisanje, odnosno zaustavljanje kolačića, utječe na sposobnost prepoznavanja Vašeg preglednika pri sljedećem posjetu naših web-stranica.

 1. Poveznice na druge web-stranice

Naša web-stranica sadržava poveznice na druge web-stranice. Napominjemo da nemamo utjecaja na sadržaj navedenih stranica. Također napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za navedeni sadržaj niti ga smatramo našim. Pružatelj sadržaja je isključivo odgovoran za protuzakoniti, netočni ili nepotpuni sadržaj, kao i za svaku eventualnu štetu koja bi mogla nastati zbog korištenja informacija proizašlih iz takvog sadržaja.

 1. Video nadzor

Sustav video nadzora koristi se radi zaštite imovine od protuprovalnih radnji, oštećenja i uništenja te radi kontrole ulazaka i izlazaka iz radnih prostora,  kako bi se smanjila izloženost radnika i gostiju riziku od razbojstava, krađa i sličnih događaja.

Snimke snimljene sustavom video nadzora mogu se koristiti isključivo u svrhe kako je
navedeno u prethodnom stavku ovoga članka. Rok čuvanja snimki je mjesec dana.

 1. Sigurnost Vaših osobnih podataka

U potpunosti smo predani zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, kao i formatu u kojem se nalaze. Hotel koristi usluge pouzdanih IT partnera koji su obvezni primijeniti visoke standarde IT zaštite.

 1. Zaštita osobnih podataka djece i mladih osoba

Hotel kralj Tomislav d.o.o.. nema namjeru prikupljati, obrađivati ili dijeliti osobne podatke djece, odnosno mladih osoba do 16. godine bez prethodne privole roditelja/zakonskog zastupnika.  Hotel kralj Tomislav d.o.o. također potiče roditelje da štite osobne podatke djece i mladih osoba.

 1. Pouzdanost i transparentnost

Molimo Vas da se informirate o važećoj politici privatnosti u vrijeme Vašeg boravka. U slučaju promjena politike privatnosti, iste će biti objavljene na ovoj web-stranici.

 1. Voditelj obrade podataka

Hotel kralj Tomislav d.o.o.
Trg kralja Tomislava 3
35400 Nova Gradiška
OIB: 64858238237
e-mail:hotel@hotel-kralj-tomislav.hr